10 MARKETINŠKIH SAVJETA ZA DENTALNE ORDINACIJE I KLINIKE

10 Marketinških savjeta za dentalne ordinacije i klinike
  Kvaka25   stu. 19, 2015   Nekategorizirano   Komentari isključeni za 10 MARKETINŠKIH SAVJETA ZA DENTALNE ORDINACIJE I KLINIKE

Želite li više pacijenata u vašu ordinaciju? Kvaka25 vam je pripremila 10 ideja koje koristimo kako bi privukli više posjetitelja na vašu web stranicu, a samim time i u vašu ordinaciju. U ovom prvom dijelu dati ćemo vam 5 savjeta koje možete iskoristiti već danas kako bi došli do novih pacijenata.

Iako smo digitalna marketing agencija i naši glavni alati i strategije se primjenjuju u digitalnom online svijetu, mi se prije svega bavimo marketingom. Zato ćemo vam pokazati i neke korisne offline strategije koje su se pokazale učinkovite.

1. ŠALJITE POSEBNE RAZGLEDNICE

Pokazalo se da su razglednice jako učinkovite kada se šalju novim potencijalnim pacijentima na vašem području. Ciljajući susjedstva u blizini gdje se nalazi određena ordinacija. Razglednice su posebno dizajnirane i s određenim pozivom na akciju. Pokazalo se da na svakih 5000 poslanih razglednica, dobijemo u prosjeku 30tak telefonskih poziva što dovodi do cca 5-6 novih dolazaka u ordinaciju.

2. SVI VOLE NEŠTO BESPLATNO

Jednom klijentu smo predložili da kupi besplatne četkice za zube vrtićima i školama u blizini ordinacije.
Svaka četkica je imala i malu prikvačenu karticu sa savjetima za roditelje o rasporedu pranja zubi te preporučljivim terminima za posjet zubaru. Također, na kartici su bile dodatne informacije poput naziva ordinacije, web-stranica te popust za prvi posjet djeteta ili roditelja u ordinaciju.
Od toga su zapravo imali koristi i roditelji koji su se možda i pitali kada bi njihov mališan trebao prvi puta kod zubara? Također usput su dobili savjet o oralnoj higijeni djeteta.
Najviše nas je iznenadilo, ne samo što smo uspjeli privući djecu da idu kod zubara nego i njihove roditelje koji su u 70% slučajeva prešli kod našeg klijenta.

3. KORISTITE VIDEO KAO NAJUČINKOVITIJI MARKETINŠKI ALAT I YOUTUBE KAO PRODAJNI KANAL

Najčešći savjet koji dajemo klijentima kad nas pitaju kako da poboljšaju konverziju web stranice ili „brand awareness“ je da naprave kratki promotivni video ordinacije i iskoriste tu promociju kako bi privukli nove pacijente. Video marketing, tj. video kampanje su jedan od najučinkovitijih marketinških alata.
Zahvaljujući tehnologiji više nije skupo i nedostižno napraviti kratak promotivni video vaše ordinacije, a zbog YouTuba i Facebook oglasa postaje snažan alat u promociji vaše ordinacije. Trošak plasmana video marketinga preko YouTuba i Facebooka je neusporedivo manji nego preko TV-a, a višestruko učinkovitiji i što je jako važno-mjerljiv.
Neke klinike imaju promotivni video, ali se „bore“ s postavljanjem i optimiziranjem video oglasa kako bi imali kvalitetnu i učinkovitu kampanju.
YouTube koji je vrlo važan kanal koji daje najučinkovitije rezultate ako se zna s njime raditi na pravi način.
Kako je dio naše popularne Kvaka25™ metode od 7 koraka i YouTube marketing za više informacija kako se oglašavati na YouTubu i kako dobiti više besplatnog prometa na vašu stranicu kliknite na link i preuzmite naš besplatan vodič ovdje

4. TRADICIONALNI MARKETING JE JOŠ UVIJEK VAŽAN U DENTALNOM MARKETING MIXU

U područjima s puno stanovnika tj. većim gradovima tradicionalan print oglas u novinama ili PR članak je još uvijek učinkovit. Časopisi i novine su još uvijek čitane. Treba znati samo tko je vaš kupac? I koje novine/časopis čita? 😉
Kvaka25 vam može u tome pomoći…

5. FOKUSIRAJTE SE NA LOKALNU SEO OPTIMIZACIJU I LOKALNI PR/event

Do sada smo radili marketing za nekoliko poznatih klinika i ako bi nas pitali koji bi bio najbolji način lokalnog oglašavanja, naš odgovor bi bio lokalna PPC kampanja u kojoj se fokusiramo na lokalne ključne riječi poput grada, poštanskog broja ili naselja.
Drugi način je organizacija lokalnog eventa tj. događaja ili sponzorstva kako bi se vaš brand poistovjetio s događanjima u lokalnoj zajednici. To se vrlo učinkovito može napraviti kroz Internet i social media marketing.

Ovime smo završili naših prvih 5 savjeta i ideja koje su se pokazale učinkovite za izgradnju branda i povećanja broja dolazaka novih pacijenata kod naših klijenata-privatnih ordinacija.
Provjeravajte vaš mail redovito jer uskoro vam šaljemo drugi dio odličnih i korisnih savjeta…u kojima ćete saznati još 5 učinkovitih savjeta koje možete iskoristiti odmah i povećati vašu bazu pacijenata.

ŽELITE JOŠ SAVJETA? Nazovite nas na 098 685 425 i rezervirajte termin za konzultantski poziv!