4 koraka za višekanalni marketing

„Budite tamo gdje su vaši kupci.“ To je od samog početka marketinga bilo ključno za postizanje prodaje i izgradnju baze lojalnih kupaca. Nikada prije, međutim, nije bilo tako teško ispuniti taj zahtjev kao danas. Postoji jednostavno toliko kanala  i mjesta gdje se kupci nalaze da je praktično nemoguće pokriti sve.

Međutim, nagrade za učinkovit marketing nisu nikad bile tako velike kao danas.  Po nekim istraživanjima 90% kupaca reklo je da očekuje iskustvo konzistentnosti na svim platformama i da će se dosljednost sigurno nagrađivati ​​povećanom lojalnošću kupaca. No da li je to prilika ili prepreka za vaše poslovanje?

Customer journey

Prvo što trebate učiniti da biste učinkovito prenijeli svoju poruku kupcima je točno odrediti gdje kupci troše svoje vrijeme i koje platforme najviše utječu na njihove odluke o kupnji uz pretpostavku da točno znate tko je vaš kupac.

Razlog za to je taj što, iako bi bilo idealno kontaktirati s kupcima na svakoj pojedinoj platformi društvenih medija i marketinškom kanalu, to je naprosto nemoguće čak i za najveće tvrtke. Međutim, ono što možete i morate učiniti je provesti analizu baze svojih korisnika (i potencijalnih kupaca) kako biste utvrdili na koje će se platforme usmjeriti resursi.

Nakon što odaberete svoje kanale i pokrenete kampanje, jednako je važno pratiti rezultate i identificirati što točno djeluje, a što ne. Lako se utopiti u mnoštvu mjernih podataka , što može biti zbunjujuće za malog poduzetnika. Umjesto toga, identificirajte one s jasnim utjecajem na vašu prodaju i donosite svoje odluke na temelju tih kanala.

Automatizirajte sve što možete, ali aktivno pratite povratne informacije

Automatizacija marketinga je ogromna ušteda vremena. Kada objavljujete na više platformi, može vam se lako učiniti kako će vam ponestati sadržaja jer morate biti aktivni na svim njima. Automatizacija je dobar način da se riješi problem. Možete stvoriti sadržaj tjednima, pa čak i mjesecima unaprijed i zakazati ih da se redovito puštaju kad odredite.

Možete mnogo toga automatizirati, od e-mail marketinga, download e-booka do objava i  kampanja koje možete koristiti ovisno o određenim platformama na kojima radite.

Za male tvrtke koje si ne mogu priuštiti ljude koji bi bili  isključivo usmjereno na društvene medije, još je važno dodijeliti zadatak nadziranja vašeg profila društvenih medija određenom članu tima. Na taj način, oni mogu biti odgovorni za dobivanje upozorenja i poduzimanje brzih mjera kad je to potrebno.

Održavajte vizualno konzistentnu strategiju sadržaja

Vizualni marketing je sve važniji pa tako  vizualni sadržaji poput slika, video zapisa i infografike mogu biti ključni u percepciji vašeg branda na umove kupaca što je važno da se kupci mogu što prije identificirati s vašim sadržajem i brendom.

Najlakši način za to je tako da napravite predloške društvenih medija i zatim ih prilagodite veličini kako bi odgovarali dimenzijama koje zahtijevaju različite platforme. Na taj način, bilo da redovno objavljujete poslovne savjete ili citate za rođendane, na primjer, publika će automatski povezati predložak dizajna, pa čak i vrstu sadržaja s vašom markom što će znatno povećati autoritet.

Povežite i sjedinite vaše račune na društvenim mrežama

Ako ste poput većine ljudi, vrlo ste aktivni na jednoj ili dvije društvene mreže ili platforme, a na ostalima imate minimalnu aktivnost. Isto vrijedi i za većinu vaših kupaca, zbog čega je upućivanje na druge vaše račune ključno za dostizanje publike.

Netko bi mogao naići na vaš sadržaj na društvenoj mreži na  kojoj nije previše aktivan i odlučiti da će vas zapratiti. Zatim se  mogu odjaviti i nekoliko mjeseci ništa ne čuti od vas- ne zato što ne objavljujete poruke, već zato što vas ne prate na platformama na kojima su obično aktivni.

Rješenje tog problema je uputiti svoje kupce na svoje druge društvene kanale i usmjeriti svoje sljedbenike na njih što je više moguće. Na taj način ljudi će točno znati gdje vas mogu pronaći i dobiti će priliku da se povežu s vama u nekoliko klikova i na taj način mogu čitati vaš sadržaj tamo gdje im je najpogodnije.

Naravno, ono što im je najpogodnije, na tome će i gledati, čitati i komentirati, a što je veći engagement to su veće mogućnosti za prodaju. To je cijela poanta višekanalnog marketinga i zato bi ga trebali početi raditi već danas.

Za izradu prodajnih funnela ili besplatnu reviziju postojećih možete nas kontaktirati na info@kvaka25.com