6 OSNOVA MARKETINŠKOG USPJEHA ZA STOMATOLOŠKE ORDINACIJE U DANAŠNJEM DIGITALNOM DOBU

internet marketing za stomatologe
  Kvaka25   lip 18, 2015   Nekategorizirano   Komentari isključeni za 6 OSNOVA MARKETINŠKOG USPJEHA ZA STOMATOLOŠKE ORDINACIJE U DANAŠNJEM DIGITALNOM DOBU

6 OSNOVA MARKETINŠKOG USPJEHA ZA STOMATOLOŠKE ORDINACIJE U DANAŠNJEM DIGITALNOM DOBU

Marketing može biti univerzalan, ali metode interakcije između firmi i potrošača u stomatološkoj industriji su drugačije nego u ostalim medicinskim područjima.
Kao profesionalni stručnjaci tj. agencija koja vrlo dobro poznaje dentalnu industriju, pomogli smo desecima vlasnika stomatoloških kao i drugih zdravstvenih privatnih klinika u Hrvatskoj sa stručnim savjetima, marketinškim planom i konkretnim koracima kako bi implementirali efikasnu marketinšku kampanju i program.
Marketing za stomatološke ordinacije je malo drugačiji nego za druge industrije, dijelom i zbog velike konkurencije tj. zasićenosti ordinacija na tržištu. Da bi dobro prodavali uslugu u ovoj visoko konkurentnoj industriji, morate diferencirati svoju ordinaciju drugačijim, ali prepoznatljivim vrijednostima. Iako Vas stomatološka praksa motivira i volite radite svoj posao, to je svejedno biznis i kao svaki drugi-trebate inovativne marketinške tehnike i alate kako biste stekli NOVE PACIJENTE i povećali rast vaše ordinacije ili klinike.

IMPLEMENTIRAJTE KAMPANJU ZA PREPORUKE
Što je potrebno da bi vaša ordinacija bila stvarno uspješna? Ključna stvar je ovo – vaši zubari, asistenti, sestre i ostali koji rade s vama u timu moraju biti na najvišem nivou cijelo vrijeme, a to uključuje i pitanje za preporuke. Vidjeli smo ordinacije koje pitaju pacijente za preporuke ili imaju napisan program kako se pitaju pacijenti i one koje to ne nemaju. Možemo vam reći da je razlika među njima velika.
Pitati za preporuke od vaših zadovoljnih pacijenata ne samo da će vam povećati bazu novih pacijenata nego vam može i osjetno smanjiti troškove marketinga. Iako oglasi u novinama mogu biti uspješni, oni su skupi i ne tako efikasni kao preporuke ili direktni marketing. Ako bi vam svaki pacijent dao samo jednu preporuku mogli biste vrlo brzo povećati za duplo vašu bazu. Nudeći neke promocije i posebne usluge pacijentima koji vam daju preporuke rezultira boljim odazivom nego samo mailovi zahvale. Pitajte svoj tim što je pacijentima zanimljivo i probajte s tim inicijativama neko vrijeme. Analizirajte podatke i onda ih još poboljšajte za maksimalni uspjeh.

PAMETNO POSTAVITE VAŠU MOBILNU I ONLINE PRISUTNOST NA INTERNETU
Kod bilo kakvog posla – biti na internetu je nužnost. Ako nemate svoju web stranicu, onda je napravite što prije! Trend u 2015. godini je mobile-friendly,drugim riječima vaša web stranica mora biti prilagođena za mobitele. Da biste bili konkurentni obavezno morate optimizirati stranicu na sve uređaje koje vaši pacijenti koriste. Angažirajte profesionalce za web stranicu.

REDOVITO AŽURIRAJTE WEB STRANICU
Jedan od načina kako možete povećati interakciju korisnika s vašom web stranicom je objavljivanje slika i informacija o vašim doktorima i osoblju. Prosječan korisnik više vremena provede gledajući slike na stranicama nego čitajući tekst. Mogućnost online zakazivanje pregleda pacijenata je dobar način da se prikupi više informacija i upita. Ako trebate osvježiti web stranicu, mogućnost da se pacijenti sami naručuju na vašoj stranici je odličan način da se poboljša njihovo iskustvo, a može uštediti i vrijeme vašem osoblju.
Drugi način kako postići da više korisnika vide vašu web stranicu je i oglašavanje pomoću Internet marketing kampanja i oglasa koji se plaćaju po kliku.

NAPRAVITE PLAN NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Marketing nije samo vaša web stranica jer marketing na društvenim mrežama preuzima sve veću ulogu u današnjem digitalnom svijetu. Dok mnoge male tvrtke pokušavaju povećati svoje tržište kroz društvene mreže poput Facebooka ili Twittera, zubari se oslanjaju najviše na preporuke drugih pacijenata. Ipak koristeći društvene mreže možete postići veliku prepoznatljivost vaših usluga prema široj publici. Pri tome morate paziti da su vam stranice na društvenim mrežama ažurne i da pružaju koristan i redovit sadržaj kao i da imate razne akcije i poticaje kako bi privukli potencijalne pacijente da vam se vraćaju.
Mreža kao što je Google plus, omogućuje pacijentima da napišu osvrt vaše prakse koja se prikazuje na Google kartama i drugim uslugama koje nudi Google. Pozitivna mišljenja su izuzetno važna za kredibilitet i ugled vaše stomatološke prakse. Prisutnost na društvenim mrežama vam pomaže u širenju svijesti i informacijama o vašoj ordinaciji te izgrađivanju branda.

„FOLLOW UP“ JE IZUZETNO VAŽAN ZA ZADRŽAVANJE VAŠIH PACIJENATA
Web stranica, prisutnost na društvenim mrežama, Internet marketing , dobivanje preporuka su vrlo važni, ali postoji i jedna taktika koju bi trebale imati sve ordinacije—a to je poziv nakon.
Ovaj pristup se još uvijek ne dovoljno koristi, ali jednostavan poziv tj. zvanje pacijenta da se ga podsjeti da ima zakazan termin uskoro, te zakazivanje sljedećeg sastanka kada moraju doći na pregled prije nego što izađu iz ordinacije je ključan da se postigne lojalnost i pozitivni osjećaj u pacijentu. Ako ste dali pacijentu kvalitetnu uslugu i iskreno ste zainteresirani za njegovo zdravlje vaši pacijenti će imati nezaboravno iskustvo i bit ćete u super poziciji da dobijete preporuku od njih.

BUDITE PACIJENTIMA STALNO NA PAMETI

E-MAIL kampanje mogu povećati interes i lojalnost. Npr. slanje posebnih promocija, besplatnih ponuda ili bonova s popustom za neku uslugu putem newslettera može proizvesti hitnost da se djeluje od strane pacijenata i povećati vam bazu. Nemojte zaboraviti da pacijenti nisu broj, nego su ljudska bića koje vole pažnju i priznanje kao i svi. Zato im pošaljite dobre želje za blagdane i rođendanske čestitke. Komunikacija ne mora biti uvijek prodajna, dapače poželjno je da e-mail kampanje budu edukativne. To sve pomaže u odluci kada pacijenti pitaju: “Kod koga da idem popraviti zube?“ Slanje newslettera je jednostavno, možete to raditi sami ili možete angažirati neku marketinšku agenciju poput Kvake25 koja nudi takve usluge. 😉

Za više informacija o Kvaka25™ metodi marketinga koju koristi sve više poduzeća kako bi ostvarila najbolje rezultate kontaktirajte nas već danas