7 TRENDOVA U DIGITALNOM MARKETINGU KOJE BISTE TREBALI ZNATI!

  Kvaka25   ožu. 10, 2016   Nekategorizirano   Komentari isključeni za 7 TRENDOVA U DIGITALNOM MARKETINGU KOJE BISTE TREBALI ZNATI!

Digitalni marketing je brz i promjenjiv. Strategije se mijenjaju konstantno i nemoguće je sjediti i opustiti se. Ako želite imati prednost u odnosu na konkurenciju, morate uvijek biti u trendu i znati što se dešava. I dok se digitalni marketing mijenja konstantno, ima nešto što svaka nova godina nosi, nešto što stavlja stvari u perspektivu.

1. VIDEO OGLAŠAVANJE I YOUTUBE BILJEŽI ZAPANJUJUĆE REZULTATE

Kud god da pogledamo, video je u stalnom porastu. Svaki dan, ljudi gledaju stotine milijuna sati videozapisa na YouTubeu. Facebook je već uložio u video oglašavanje milijune dolara. Bing nudi oglašivačima mogućnosti video oglasa. I na kraju, Google je još prošle godine počeo s video oglasima i video oglašavanjem bilo preko Adwordsa ili YouTuba.

Sve ove stvari znače da je video oglašavanje u velikom porastu. U 2016. godini, očekuje se da će se još više novaca trošiti na video oglašavanje. Kao poduzetnik, više ne možete ignorirati ovaj medij.
To je sada sastavni dio uspješne digitalne marketinške strategije u svim industrijama. Zahvaljujući tehnologiji i digitalnim i social media kanalima proizvesti kvalitetan video je relativno jednostavno i jeftino.

2. LIVE STREAMING DRUŠTVENE PLATFORME SE POLAKO PENJU NA VRH

Prošle godine, live-streaming socijalne mreže i mediji su počeli nagli rast.
Počelo je kad je Twitter otkrio da radi na novoj platformi poznatoj kao Periskop.
Dok su live streaming socijalne mreže počele rasti tijekom druge polovice 2015. godine, ove godine stvari će stvarno krenuti uzlaznim putem. Vjerojatno će neki novi igrači ući u ovo novo tržište te se očekuje puno više korisnika da se okreću prema Periskopu kako budu sve više prihvaćali novu platformu. S marketinškog aspekta, to će biti važno za brandove da počnu koristiti ovaj novi medij na jedinstven način.

3. MOBITEL JE PRESTIGAO DESKTOP

Po prvi put u povijesti, broj mobilnog Internet korisnika je premašio broj korisnika Interneta na stolnim računalima. Time smo došli do transformacijskog perioda u povijesti web-a gdje se jasno pokazuje da je budućnost u mobilnim uređajima.
Kao korisnika digitalnog marketinga, to nije ništa novo za vas jer ste sigurno već prisutni oglasima na mobilnih uređajima. Ako niste, trebali bi biti! No, ovo je samo podsjetnik da će mobilni telefoni nastaviti tući desktop u 2016. Sve svoje marketinške napore – društvene medije posebno – treba optimizirati oko mobilnih korisnika. Još uvijek postoji mjesto za desktop, ali to više sad nije primarna platforma.

4. VIRTUALNA STVARNOST ĆE DOŽIVJETI RAST

Iako je bilo mnogo znakova kako će prošla godina biti vrijeme u kojem je virtualna-stvarnost i tehnologija konačno postala mainstream, to se nije sasvim dogodilo. Još smo neko vrijeme daleko od masovnog usvajanja te tehnologije. Međutim, svi znakovi ukazuju na to da će se značajan rast nastaviti i u 2016. Već sada neki brandovi luksuzne odjeće imaju posebne naočale u buticima gdje možete šetati i isprobavati robu virtualno.
“Virtualna stvarnost predstavlja najpotpunije uranjanje u iskustvo virtualne stvarnosti koje je potrošači ikada imao”, piše Digital. “Kada je u pitanju digitalni marketing, to znači da možete potpuno okružiti vašeg potencijalnoga klijenta s iskustvom svojih proizvoda, pružajući im mnogo realniji pogled na ono što zapravo možete učiniti za njih.”

5. RELATIONSHIP MARKETING ILI MARKETING ODNOSA JE GLAVNI MARKETING KOJI SE KORISTI

U 2016.g., stručnjaci pozivaju na uspon marketing odnosa. Ako niste upoznati s pojmom, niste sami. Prema jednoj definiciji, to je “strategija dizajnirana za poticanje lojalnosti kupaca, interakciju i dugoročni angažman.” To se događa promoviranjem stalne i otvorene komunikacije putem personaliziranih marketinških kampanja koje su usmjerene na pojedince, za razliku od masovnih ciljeva.
Zajedno s rastom marketing odnosa, doći će do porasta troškova digitalnog marketinga. Iako to može biti alarmantno, to je zapravo prirodno. Tvrtke će se fokusirati na visoki osobni marketing, za razliku od jeftinog masovnog marketinga. Rezultat će biti puno veća profitabilnost po kontaktu. U konačnici, marketing će ostvariti veći povrat na ulaganje.

6. AUTOMATIZACIJA MARKETINGA POSTAJE PRIORITET

Dok će personalizacija postati sve važnija, to ne znači da će automatizacija marketinga gubiti vrijednost u 2016. U stvari, većina stručnjaka se slaže da će dobiti na važnosti. Marketing automatizacija je trenutno industrija vrijedna 5,5 milijardi dolara i kompanije će se nastaviti oslanjati na te značajke i alate industrije kako bolje upravljali vremenom i rutinskim zadacima.

7. LOCATION BASED MARKETING RASTE SVE VIŠE

Ne možemo više ignorirati potencijal lokacijskog marketinga. Kako beacon tehnologija raste i kako su marketing agencije sve više obrazovane u odnosu na to kako te tehnologije funkcioniraju, polako će se sve više kreativnih strategija početi isporučivati. Mogućnosti su gotovo beskrajne. Možda najbolji dio lokacijskog marketinga leži u tome što dopušta brandovima da premoste jaz između on-line digitalnog marketinga i osobnog marketinga.
Procjenjuje se će 12 milijardi dolara biti utrošeno na mobilne oglase ciljane do kraja 2016. Očekuje se da će taj broj narasti na $ 15 milijardi u 2018. Nadolazeća godina će biti ključna za rast i educiranje tržišta.
Kako ulazimo sve dublje u 2016. godinu želimo vam pomoći da vaši marketinški napori i ulaganja budu u skladu. I dok ne možemo točno predvidjeti što će se točno događati u marketingu, imajte na umu ove stvari. Jasno je da su ovo neke smjernice i putokazi gdje će se industrija marketinga razvijati i u kojem pravcu.

Za više informacija kako vam Kvaka25 može pomoći da iskoristite potencijal novih tehnologija kako bi povećali prodaju, zatražite ponudu ili nas kontaktirajte na info@kvaka25.com