Što je SEO, a što SMM?

seo, smm
  Kvaka25   lip 01, 2015   Nekategorizirano   Komentari isključeni za Što je SEO, a što SMM?

SEO (search engine optimization) je postupak optimizacije web stranica koji za cilj ima osvajanje što viših pozicija u rezultatima pretraživanja na Googlu i ostalim tražilicama što uzrokuje povećanje posjećenosti weba. Internet stranice optimizirane po SEO načelima osnova su povećanja broja upita, količine prodanih proizvoda i veće dostupnost vaših usluga i proizvoda. Ukratko ako želite da se vaša web stranica pojavljuje među prvim pozicijama na tražilici, morate napraviti SEO.

SMM (social media marketing) je promocija na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn, Foursquare, Pintarest, YouTube, Google+ itd. Društveni mediji danas su postali toliko značajni da su neizostavan dio prezentacije i komunikacije tvrtke na internetu. Gotovo 70% ljudi u svijetu koristi društvene mreže te su one za tvrtke postale neophodan element online prisutnosti i sredstvo neposredne interakcije sa sadašnjim ili budućim klijentima. Već danas korisnici traže pojmove preko društvenih mreža.

Promocija na društvenim mrežama uključuje postavljanje personaliziranih stranica tj. profila, objavljivanje vašeg sadržaja i moderiranje aktivnosti korisnika te redovita komunikacija s korisnicima, povećanje broja likeova i korisnika, postavljanje i upravljanje Facebook oglasima, praćenje uspješnosti kampanja na društvenim mrežama, praćenje porasta prepoznavanja branda i analiza konverzije korisnika u kupce. Prije svega ovoga prvo je potrebno osmisliti strategiju prilagođenu potrebama vaše tvrtke.

Želite li saznati više o mogućnostima marketinga na društvenim mrežama slobodno nas kontaktirajte!