Tradicionalni ili digitalni?

digitalni marketing
  Kvaka25   kol. 28, 2015   Nekategorizirano   Komentari isključeni za Tradicionalni ili digitalni?

Prolaziti kroz svijet direktnog marketinga kao vlasnik malog poduzeća ili obrta može biti dosta izazovno iskustvo. Kao mali poduzetnik koji se mora baviti i marketingom, izazovi se kreću od limitiranih budžeta, novih kupaca (generacije x i y) koji gledaju na svijet iz drugih kuteva pa do novih inovativnih tehnologija i komunikacijskih kanala.
Svaki dan svijet se mijenja i marketinški stručnjaci se trebaju prilagoditi novim trendovima i pravilima.
Ok, ali gdje bi onda mala firma ili obrt trebao uložiti svoje male ograničene budžete za marketing sigurno se pitate?

Naravno odgovor na ovo pitanje je različito za svaki biznis i ovisi o fazi u kojoj se poduzeće trenutno nalazi, ali ako se držite osnova, kao mali poduzetnik ipak možete ostati relevantni i konkurentni.
Pokušajte radije napraviti dobar miks između različitih kanala nego da pokušate raditi isključivo samo klasični ili samo digitalni marketing.
Umjesto da razmišljate da li da ulažete u digitalnu strategiju marketinga nasuprot klasičnoj…bit će efikasnije da prilagodite svoj pristup prema vašim potrebama…tj. prema potrebama vašeg biznisa, proizvoda ili usluge koju nudite ili čak specifičnog vremena u godini.

Digitalni marketing vam može donijeti veći povrat i pristup široj publici. Da biste generirali dovoljan broj posjeta na web stranicu kroz lokalnu kampanju..nekad to može biti izazovno što se tiče financijske strane i samo digitalni pristup može podbaciti u tome da generira dovoljan broj prometa na vašu web stranicu.
S druge strane tradicionalni marketing može angažirati publiku na druge načine te je zato još uvijek važan faktor za rast za mnoge kompanije kao važan dio marketinškog miksa.

Prema pisanju časopisa Entreprenuer, više od 60% kupaca će poduzeti akciju kada prime direktno pismo u sandučiću, za razliku od e-maila gdje je postotak 45%.
Tradicionalni direktni marketing je možda malo skuplji, ali imate priliku povezati se s potencijalnim kupcima na jedan drugačiji način. Ljudima je draže primiti pismo koje glasi na njih, nego običan mail.

Naravno koji ćete kanal koristiti ovisi i o vašoj ponudi. Prema istraživanju časopisa Business Insider, direktna pošta je kanal koji ljudi više preferiraju ako se radi o lokalnim obrtima kao to su pizzerije, restorani ili barovi, pa čak i banke, dok je e-mail pošta bolja za razna događanja i sportska natjecanja koja se dešavaju u vašoj blizini.
Umjesto da pokušavate izabrati jedno rješenje, razmislite o kontekstu svake vaše kampanje, vašim ciljevima i vašim budžetom.

NAPRAVITE DOMAĆU ZADAĆU

Uložite vremena da stvarno razumijete koji je vaš povrat na investiciju što se tiče marketinga. Kada imate jasnu sliku troškova kampanje, broj prodanih proizvoda, novaca na banci te podatke o vašim kupcima koji su konzumirali proizvod ili uslugu tada možete i donijeti bolju odluku o budžetu koji ćete pripremiti za marketing.
Možda vam oglašavanje pomoću direktne pošte donosi drugačiji profil kupaca koji kupuju više, pa će i povrat na investiciju biti veći. Također možda vam određene ključne riječi donose više posjetitelja na web stranicu, ali ti posjetitelji rijetko se odlučuju da kupe nešto od vas.
Dublje analiziranje povrata na investiciju kroz različite kanale i različite vrste kupaca je jako dobra polazna točka da optimizirate vaše marketinške troškove.

BUDITE KORISNI I RELEVANTNI

Naći pravu osobu, na pravom mjestu, u pravo vrijeme s pravom ponudom je idealna stvar što bi se mogla desiti da se postignu dobri rezultati, ali kako to postići?
Ako kupujete bazu podataka vaših kupaca, uložite vrijeme da prođete kroz sve kriterije koje opisuju vašeg idealnog kupca. Trud koji ćete uložiti u definiranju vaše liste će biti nagrađen boljim rezultatima po nižoj cijeni.

Ista logika vrijedi i za digitalni „svijet“. Uložite više vremena da nađete prave ključne riječi i kao što bi našli prave adrese na koje ćete poslati poštu. Digitalni marketing vam omogućava da ciljate pravi kontekst u kojem se vaš potencijalni kupac nalazi, ključnu riječ ili specifičan biznis isto kao što bi u tradicionalnom direktnom marketingu popis kupaca mogao sadržavati podatke o rođenju, plaći, obrazovanju ili broju djece.
To su sve prilike da personaliziramo našu poruku potencijalnim kupcima i njihovim interesima i na taj način postanemo relevantni.

Za više informacija i savjeta kako vam Kvaka25 agencija može pomoći da pomoću Kvaka25™ metode internet oglašavanja dobijete maksimum za svoj novac i privučete nove kupce javite nam se i provjerite zašto dajemo 100% garanciju na svoj posao!