10 marketinških savjeta za privatne ordinacije i klinike

Želite li više pacijenata u vašu ordinaciju? Kvaka25 vam je pripremila 10 ideja koje koristimo kako bi privukli više posjetitelja na vašu web stranicu, a samim time i u vašu ordinaciju. U ovom prvom dijelu dati ćemo vam 5 savjeta koje možete iskoristiti već danas kako bi došli do novih pacijenata.
Iako smo digitalna marketing agencija i naši glavni alati i strategije se primjenjuju u digitalnom online svijetu, mi se prije svega bavimo marketingom. Zato ćemo vam pokazati i neke korisne offline strategije koje su se pokazale učinkovite.

ŠALJITE POSEBNE RAZGLEDNICE

Pokazalo se da su razglednice jako učinkovite kada se šalju novim potencijalnim pacijentima na vašem području. Ciljajući susjedstva u blizini gdje se nalazi određena ordinacija. Razglednice su posebno dizajnirane i s određenim pozivom na akciju. Pokazalo se da na svakih 5000 poslanih razglednica, dobijemo u prosjeku 30tak telefonskih poziva što dovodi do cca 5-6 novih dolazaka u ordinaciju.

SVI VOLE NEŠTO BESPLATNO

Jednom klijentu smo predložili da kupi besplatne četkice za zube vrtićima i školama u blizini ordinacije.
Svaka četkica je imala i malu prikvačenu karticu sa savjetima za roditelje o rasporedu pranja zubi te preporučljivim terminima za posjet zubaru. Također, na kartici su bile dodatne informacije poput naziva ordinacije, web-stranica te popust za prvi posjet djeteta ili roditelja u ordinaciju.
Od toga su zapravo imali koristi i roditelji koji su se možda i pitali kada bi njihov mališan trebao prvi puta kod zubara? Također usput su dobili savjet o oralnoj higijeni djeteta.
Najviše nas je iznenadilo, ne samo što smo uspjeli privući djecu da idu kod zubara nego i njihove roditelje koji su u 70% slučajeva prešli kod našeg klijenta.

KORISTITE VIDEO KAO NAJUČINKOVITIJI MARKETINŠKI ALAT I YOUTUBE KAO PRODAJNI KANAL

Najčešći savjet koji dajemo klijentima kad nas pitaju kako da poboljšaju konverziju web stranice ili „brand awareness“ je da naprave kratki promotivni video ordinacije i iskoriste tu promociju kako bi privukli nove pacijente. Video marketing, tj. video kampanje su jedan od najučinkovitijih marketinških alata.
Zahvaljujući tehnologiji više nije skupo i nedostižno napraviti kratak promotivni video vaše ordinacije, a zbog YouTuba i Facebook oglasa postaje snažan alat u promociji vaše ordinacije. Trošak plasmana video marketinga preko YouTuba i Facebooka je neusporedivo manji nego preko TV-a, a višestruko učinkovitiji i što je jako važno-mjerljiv.
Neke klinike imaju promotivni video, ali se „bore“ s postavljanjem i optimiziranjem video oglasa kako bi imali kvalitetnu i učinkovitu kampanju.
YouTube koji je vrlo važan kanal koji daje najučinkovitije rezultate ako se zna s njime raditi na pravi način.
Kako je dio naše popularne Kvaka25™ metode od 7 koraka i YouTube marketing za više informacija kako se oglašavati na YouTubu i kako dobiti više besplatnog prometa na vašu stranicu kliknite na link i preuzmite naš besplatan vodič ovdje

TRADICIONALNI MARKETING JE JOŠ UVIJEK VAŽAN U DENTALNOM MARKETING MIXU

U područjima s puno stanovnika tj. većim gradovima tradicionalan print oglas u novinama ili PR članak je još uvijek učinkovit. Časopisi i novine su još uvijek čitane. Treba znati samo tko je vaš kupac? I koje novine/časopis čita?
Kvaka25 vam može u tome pomoći…

FOKUSIRAJTE SE NA LOKALNU SEO OPTIMIZACIJU

Do sada smo radili marketing za nekoliko poznatih klinika i ako bi nas pitali koji bi bio najbolji način lokalnog oglašavanja, naš odgovor bi bio lokalna PPC kampanja u kojoj se fokusiramo na lokalne ključne riječi poput grada, poštanskog broja ili naselja.
Drugi način je organizacija lokalnog eventa tj. događaja ili sponzorstva kako bi se vaš brand poistovjetio s događanjima u lokalnoj zajednici. To se vrlo učinkovito može napraviti kroz Internet i social media marketing.

Ovime smo završili naših prvih 5 savjeta i ideja koje su se pokazale učinkovite za izgradnju branda i povećanja broja dolazaka novih pacijenata kod naših klijenata-privatnih ordinacija.
Provjeravajte vaš mail redovito jer uskoro vam šaljemo drugi dio odličnih i korisnih savjeta…u kojima ćete saznati još 5 učinkovitih savjeta koje možete iskoristiti odmah i povećati vašu bazu pacijenata.