10 marketinških savjeta za privatne ordinacije i klinike (drugi dio)

Želite li više pacijenata u vašu ordinaciju? U DRUGOM dijelu dati ćemo vam novih 5 savjeta koje možete iskoristiti već danas kako bi došli do novih pacijenata.

Iako smo digitalna marketing agencija i naši glavni alati i strategije se primjenjuju u digitalnom online svijetu, mi se prije svega bavimo marketingom. Zato ćemo vam pokazati i neke korisne offline strategije koje su se pokazale učinkovite.

6. DOĐITE U LOKALNE NOVINE ILI TV-SUPTILNIM PROMOCIJAMA

Besplatni pregledi za pacijente koji prvi puta dolaze je dobar početak za nove ordinacije, ali kako bi poboljšali marketing za već etablirane ordinacije, jedan od savjeta kako dospjeti u lokalne novine besplatno je organizacija npr. besplatnih pregleda za starije pacijente. Zatim akcija dolaska u domove umirovljenika i napraviti osnovni pregled kako ne bi morali putovati uz kuće. Akcija bi se popratila preko društvenih mreža, jedan dan u mjesecu bi se zvao npr. „Zubni utorak“ kada bi se odradila posjeta starijim pacijentima. Kratki press clip bi se poslao lokalnoj tv postaji ili novinama kako bi popratili događaj u njihovom kraju.

7. NAPRAVITE SVOJU MOBILNU APLIKACIJU

Svaki biznis u sljedećim godinama treba biti što bliže svojim klijentima. Treba pokazati „da brine“ o svojim pacijentima. Pokloni poput četkice ili zubnog konca na izlasku iz ordinacije su uvijek dobrodošli. Također, jedan od oblika „brige“ za pacijenta je i ulaganje u nove tehnologije kako bi što bliže bili svojim sadašnjim i potencijalnim pacijentima. Napravite mobilnu aplikaciju koju bi pacijenti skinuli na svoje mobitele i od tamo sharali sadržaj na društvene mreže, rezervirali termin pregleda, kontaktirali vas unutar aplikacije, imali bi raspored budućeg pregleda na dlanu te bi primali vaše promocije i novosti direktno na mobitel.
Zahvaljujući tabletima i pametnim telefonima pretraživanje informacija, direktna kupnja ili naručivanje preko pametnog telefona je postalo u jednakoj mjeri prisutno kao i putem kompjutora.
Mobilne aplikacije imaju jako veliku važnost u promociji vašeg biznisa. Ukratko, ako vaš biznis ima dobru bazu kupaca i korisnika, aplikacija će vam pomoći da izgradite brand i povećate lojalnost kupaca jer zbog korištenja aplikacije korisnik ne pretražuje konkurenciju na internetu. To vam pomaže da zadržite tržišni udio i omogućava “push” obavijestima da dolaze direktno kupcu. To je jako važno jer je čitanost poruka unutar aplikacije 98% što čini snažan marketinški alat.

8. NEKA VAM PACIJENTI DOĐU PUTEM SMS PODSJETNIKA ILI SVAKAKO NAKON TELEFONSKOG POZIVA

Najlakši način da povećate prihode je putem postojećih pacijenata. Smanjivanje broja propuštenih poziva te zvanje pacijenata nakon rezervacije, a prije dolaska je jeftin način da smanjite „izgubljen“ prihod. Možete poslati jednostavnu sms poruku i na taj način smanjiti otkaze za 50%. Proces slanja sms poruka se može kompletno automatizirati određenim softverskim rješenjima koje imamo u našoj agenciji Kvaka25™. Možemo vam ponuditi uslugu slanja SMS poruka na vašu bazu klijenata s imenom vaše ordinacije pošiljatelja.

9. ISKORISTITE GOOGLE BUSINESS

Osigurajte si poziciju na Google My Business listi kako bi vas pacijenti lakše mogli naći. Besplatno je.
Također, obavezno napravite i svoju geo lokaciju na Google kartama i web stranici. Kao vlasnici ordinacija trebate dati do znanja Googlu čime se bavite i gdje vas se može naći. To vam omogućava da komunicirate svojim potencijalnim pacijentima što mogu očekivati i koje usluge nudite. Ne samo da će vas tako lakše naći nego se time i gradi vaša SEO pozicija na Google kada korisnici upisuju relevantne pojmove.

10. GOOGLE PREPORUKE

Lokalne ordinacije moraju biti na Googlu kako netko upisuje npr. Stomatološka ordinacija u Novom Zagrebu. Da bi to bilo moguće, ordinacije moraju imati optimiziran web tj. web stranicu sa svim potrebnim elementima i sadržajem kao što su slike doktora i njihovi certifikati i kvalifikacije, i svim uslugama koje mogu izvršiti. Važna stvar je i lokacija i povezanost s Google kartama.
Sljedeća stvar je da pitate zadovoljne pacijente da odu na Google Places i ostave pozitivan komentar o vašoj ordinaciji. Kada primite visoki broj recenzija, vaša ordinacija će se automatski početi pojavljivati pri vrhu lokalnog pretraživanja na Googlu. Što znači da ćete dobiti puno besplatnog prometa tj. posjetitelja na vašu web stranicu što će dovesti i do više pacijenta u vašu privatnu ordinaciju ili kliniku.

ŽELITE JOŠ SAVJETA? Nazovite nas na 098 685 425 i rezervirajte termin za konzultantski poziv!