4 koraka do marketing automatizacije

Prije nego što implementiramo proces marketing automatizacije, jako je važno definirati tijek što kako i kada. Ovo omogućuje da se vaš tim pripremi za nove procese i osigurava da automatizacija ostvari najbolje rezultate za vaše poduzeće. To radimo kroz 4 prva koraka:

1. Revizija poslovnih zadataka

Nakon revizije dolazimo informacije koji su to poslovi koje se stalno ponavljaju u timu. Tu se nalaze najveće prednosti automatizacije. Npr. samo da se automatiziraju neki e-mailovi , već može znatno osloboditi tim administrativnih poslova. Stavljamo sve zadatke na papir i procjenjujemo koji su to koji oduzimaju najviše vremena i koji se mogu automatizirati.

2. Izbor softvera za automatizaciju

Ima jako puno izbora što se tiče softvera. Istraživanje najboljih može biti izazov i oduzeti puno vremena i frustracije-pogotovo kad ste na početku. Neki softveri su se specijalizirali za pojedine industrije. Mi smo istražili umjesto vas i potrošili puno vremena i novaca da ih testiramo i odaberemo najbolje. Izbor je dugoročna odluka i ovdje trebate pravog partnera.

3. Educirajte svoj tim

Iako uvođenje automatizacije stvara marketing efikasnijim, uvođenje novog softvera i procesa iziskuje investiciju i educiranje zaposlenika. Važno je da su članovi tima upoznati kako im automatizacija olakšava posao i kako se njihova uloga sada može preusmjeriti u kreativnije aktivnosti. Zaposlenicima svakako treba dati prostor da testiraju softver, razumiju prednosti i da se temeljito odgovori na sve pitanja koja će imati u tom procesu. Marketing automatizacija će u budućnosti biti jedna od najvažnijih marketing vještina i poduzeća koja žele stvoriti konkurentsku prednost investiraju u svoju budućnost.

4. Evaluacija djelotvornosti automatizacije

Implementacija marketing automatizacije još nije gotova. Preporučamo periodičnu reviziju kako bi se utvrdilo što se može poboljšati te koji je utjecaj na ključne pokazatelje poslovanja. To nam omogućuje finu prilagodbu u pravo vrijeme.

Marketing automatizacijom možete puno dobiti. Veća djelotvornost, ušteda na budžetu, povećanje produktivnosti, povećanje prodaje, veća lojalnost kupaca, dobivanje vrijedne i važne analitike te bolja podrška za korisnike.

Sa pravim i jasnim planiranjem, specijaliziranim treningom, optimiziranim sadržajem te pravim partnerom za implementaciju, svako poduzeće može ostvariti velike uspjehe marketing automatizacijom. Sa implementiranim ispravnim procesima, količinom podataka i umjetnom inteligencijom ovo je zaista zanimljivo vrijeme za vaše poduzeće.

Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte ili rezervirajte termin za sastanak. Bit će nam drago podijeliti s vama najbolje prakse i odgovoriti vam na sva pitanja.

Želim besplatne konzultacije!

Nakon što popuniš online formu stiže ti povratni poziv naših stručnjaka za marketing automatizaciju. Saznat ćeš detalje ponude i sve ostale informacije koje te zanimaju.