Kako se automatizacija može uklopiti u marketinšku strategiju?

Marketing automatizacija obećava nekoliko stvari: više potencijalnih kupaca, povećanje konverzije i povećanje prodaje, a s manje uloženog vremena. Poduzeća koja koriste marketing automatizaciju imaju veću prodaju, povećanu prodajnu produktivnost i 12% smanjenje marketing troškova.

Za marketingaše, automatizacija nudi nevjerojatnu priliku za povećanje efikasnosti, smanjenja troškova i nudi bolje iskustvo za krajnjeg kupca. Možda vam se put prema automatizaciji čini zastrašujućim, ali s pravim savjetima i partnerom to je lakše nego što mislite.

Ovdje ćemo pokušati objasniti što vaš marketing tim treba znati o marketing automatizaciji, te kako se uklapa u generalnu marketing strategiju.

Fokusira se na strategiju


Cilj marketing automatizacije je povećanje efikasnosti. Marketinški projekti mogu potrošiti puno resursa unutar poduzeća. Automatizacija rješava taj problem oslobađajući vrijeme za kreativne zadatke koji zahtijevaju ekspertizu vaših ljudi, a repetitivne zadatke automatizirajte.
Automatizacija i njeni procesi će se pobrinuti za komunikaciju s klijentima, njegovanje potencijalnih leadova, zakazivanje slanja objava, upravljanje društvenim mrežama, istraživanje i analize…itd. Praktički svaki zadatak koji ne zahtjeva aktivan rad čovjeka. Implementacijom automatizacije zapravo dolazi do povećane produktivnosti i bolje efikasnosti u poduzeću.


Smanjuje budžet


Efikasnost je ključna stvar. Kada se ljudi u timu imaju vremena fokusirati na njihove važne zadatke to ih čini produktivnijima. Zbog toga se projekti brže odrađuju i bez potrebe za angažiranjem dodatnih ljudi. Tom uštedom budžet se direktno može alocirati natrag u kampanje za veći ROI.


Služi kao podrška za komunikaciju s korisnicima


Dobra komunikacija je ključna za građenje odnosa s kupcima, no to ne znači da se zaposlenici moraju čitav dan baviti s mailovima. Automatizacija e-maila je najlakši početak automatizacije, npr. kad kupac dođe na webshop ili obavi kupnju stiže mu pažljivo odabrana sekvenca mailova kako bi obavijestila kupca ili ga uputila na sljedeće korake kupnje.

Ovime se postižu dva benefita…Prvo, osigurava se da je komunikacija napravljena na vrijeme, a drugo ne iziskuje dodatno uloženo vrijeme. Najvažnije je postaviti pravilo na početku i to je to.

E-mail je samo osnovni korak i daje nam naznake potencijala automatizacije. Od maila možemo krenuti na druge oblike kao što su chatbots za trenutno odgovaranje na upite na web stranici, SMS poruke s personaliziranim porukama ili automatski podsjetnici na telefon. Potencijalni kupci će dobiti podršku kroz čitav njihov customer journey, automatski.


Prikuplja i analizira važne podatke


Softver za marketing automatizaciju prikuplja i analizira tisuće podataka te na osnovi statistike, prediktivne analitike i umjetne inteligencije predviđa koje strategije ili kanali će imati najveći utjecaj na rezultat te na taj način pomaže poduzeću u povećanju prodaje.
Izvještavanje iz softvera za automatizaciju omogućuje da se svaki proces u prodaji i marketingu automatski optimizira, uči i poboljšava. Kompanije na taj način dobivaju uvide i znanja koje im omogućuju da optimiziraju sadržaj u stvarnom vremenu za maksimalnu učinkovitost.

Kako i Vi možete implementirati marketing automatizaciju u vašem poduzeću saznajte više klikom na link ZATRAŽI BESPLATNE KONZULTACIJE

Želim besplatne konzultacije!

Nakon što popuniš online formu stiže ti povratni poziv naših stručnjaka za marketing automatizaciju. Saznat ćeš detalje ponude i sve ostale informacije koje te zanimaju.